Podřezání zdiva je pro ty, kteří s ním mají svoji zkušenost, noční můra. Jedná se totiž i poměrně pracný zásah, na který většina lidí nestačí a raději přenechává úkol na odbornících. K čemu podřezání zdiva slouží a proč je lepší svěřit ho do rukou odborníků?

Vlhkost škodí konstrukci

Jakmile se uvnitř stěn drží vlhkost, nenechá na sebe poškození příliš dlouho čekat. Přijde zima a mráz dá konstrukci pořádně zabrat. Zeď začne praskat, omítka opadávat a zdivo se kompletně naruší. Když se vlhkost promítne i do vnitřní části domu, na stěnách se začnou tvořit nehezké mapy a především plísně, které mohou vyvolat celou řadu problémů.

Máte-li podezření, že jsou zdi u vašeho domu vlhké, nebo už došlo ke vzniku plísní, pak neodkládejte podřezání zdiva, které v tomto případě může hodně pomoci.

Chemické injektáže

Co je podřezání zdiva?

Pojem podřezání zdiva se neodmyslitelně řadí mezi přímé způsoby sanace. Jde o metodu, která je ale bohužel poměrně agresivní vůči samotné statice domu. Podřezání zdiva je vhodné provádět během rekonstrukce domu a také před tím, nežli v domě položíte podlahy. Pokud se vám doma vlivem vlhkosti objevily plísně a vy neuvažujete nad rekonstrukcí, pak je mnohem lepší zbavit se plísní jinak, nežli zasahovat do statiky domu.

K čemu slouží?

Hlavním cílem podřezání zdiva, ke kterému je vždy lepší oslovit specializovanou firmu, je vytvoření izolace fyzikální cestou. Vznikne bariéra, která vlhkosti neumožní najít si cestu do zdiva a páchat další škody.

Mechanické izolace lze provádět vícero způsoby – podřezáním řetězovou pilou nebo pilou s diamantovým lanem. Obě metody slibují vysokou životnost a také 100% účinnost. Je ale lepší poradit se s odborníky, kteří v závislosti na typu zdiva doporučí ten či onen způsob.