Nepostradatelná příručka pro každého majitele rodinného nebo činžovního domu, který řeší otázku ohledně rekonstrukce fasády. Kniha Fasády a jejich rekonstrukce od Kamila Bartáka se přímo zabývá problematikou kvalitních fasád u novostaveb i u rekonstrukcí starších objektů.

Dobrý stav a krásný vzhled fasády je vizitkou každého domu a v neposlední řadě také vizitkou jeho majitele. Bohužel ale v současné době venkovní vlivy neustále působí a podstatně zkracují délku životnosti fasády každého domu. Není divu, že kyselé deště, smog, prach, popel, výfukové plyny, slaná voda a UV záření za čas působí na kvalitu fasády a objevují se první poškození.  V této chvíli je vhodné k opravě přistoupit co nejdříve, protože i menší poškození vede v krátkém časovém úseku k výrazným škodám.

Při odborně provedené rekonstrukci fasády dochází k zlepšení jejich užitných i estetických vlastností. V tomto případě platí, že čím dříve se rekonstrukce provede, tím je nižší konečná investice. Tato praktická příručka pro každého majitele nemovitosti, Fasády a jejich rekonstrukce od Kamila Bartáka, představuje rychlý, finančně nenáročný a dlouhodobý způsob, jak opravit fasádu u novostaveb i u rekonstrukcí starších objektů. Předkládá popisy „standardních“ i „trvalejších“ fasádních úprav a s tím související výběr vhodných materiálů. Nabízí také řešení konkrétních problémů, jež mohou při údržbě fasád nastat.